Personligt möte

Allt viktigare i en digital tid

Hur fungerar det?

Är du projektledare, utbildare, säljare eller i en annan roll som innebär att du pratar inför andra eller leder möten? Grattis! Då har du personliga möten varje dag.

Har du en verksamhet där ni möter kunder över disk, i en reception, i en kundmottagning eller vid en supportavdelning? Ja, då är det personliga mötet i centrum även för dig. Där behöver du vara en riktig fena på att hantera flera händelser samtidigt.

Det personliga mötet kan även ske mellan handläggare och sökande, mellan vårdpersonal och patient, eller mellan två samarbetspartners – i arbetslivet finns många olika typer av personliga möten.

Vad innebär ett personligt möte?

Har du varit med om situationer där det var svårt att nå fram? Där vi testar allt, men ändå får känslan av att vi misslyckas? Vi känner igen det.

Med retorik, medvetet kroppsspråk, kommunikation- och presentationsteknik som stöd, kan du få handfasta tips om hur du lyckas i olika personliga möten.

I personliga möten har du många verktyg att nyttja för att nå fram. Du kan genom ditt kroppsspråk, din röst och ditt ordval skapa fina förutsättningar för att upplevas så som du och din organisation vill uppfattas.

Försäljning och mötesteknik är två ämnen som du kan fördjupa dig inom i det personliga mötet. Där du kan få svar på frågor som: hur effektiv och saklig är du när du leder eller deltar på ett möte? Håller du dig till agendan? Hur når du fram? Vad ska du göra för att skapa förtroende? Vad är skillnaden mellan övertyga och övertala? Hur genomför jag en presentation egentligen? Vilka frågor ställer jag och hur använder jag kroppsspråket för att förstärka det jag vill förmedla? Vad ska jag tänka på?

Kommunikation och retorikvetenskap går hand i hand. I utbildningen du får drar nytta av den antika retorikvetenskapen, tillsammans med nya färska studier kopplat till dagens samhälle och hur vi kommunicerar idag. Fördjupar oss i kroppsspråk, struktur, ordval, frågeteknik och sätter  upp ”do and dont´s” för era personliga möten.

Vår metod

Analys

Vi kartlägger och analyserar er verksamhet utifrån nuläge kopplat till önskat läge – målet.

Syftet är att prioritera, anpassa och rekommendera rätt innehåll i samarbetet.

Utbilda

Skapa en gemensam teoretisk plattform för kommunikationen och bemötandet.

Vi ger den teoretiska kunskapen och de kommunikativa verktygen som behövs för att kunna ge en god kundupplevelse.

Coacha

Vi är alla olika och behöver olika typer av träning.

Vi coachar och tränar individuellt för att skapa en tydlig och anpassad förankring mellan den teoretiska kunskapen och den praktiska färdigheten.

Mäta

Tror du eller vet du hur ni kommunicerar med era kunder?

Genom mätning av hur du som individ och som grupp agerar, kan vi hjälpa dig att få koll på vad det är som skapar era resultat – egentligen.

Kontakta mig

Mattias, kommunikationskonsult

Senaste ur kunskapsbanken

Se alla